Studierejser - Kreta

Den græske ø Kreta har rigtig meget at byde på i forhold til en grupperejse eller studierejse. Øens historie, som er centrum for den minoiske kultur, samt øens spændende geografi betyder, at der kan sammensættes en meget spændende og faglig studietur eller grupperejse til Kreta. Vi er meget gerne behjælpelige med at sammensætte et studieprogram til Kreta.

Vi tilbyder flere forskellige typer indkvartering på grupperejser til Kreta og undersøger gerne muligheden for at finde et hotel, som passer til netop jeres gruppes ønsker. Se vores hoteller her.

Ønsker I yderligere informationer eller et tilbud, der matcher jeres ønsker til en studierejse, kan I kontakte en af vores kontaktpersoner på 80 20 88 70 eller bestille et gratis tilbud online.

Om grupperejser til Kreta
På grupperejser til Kreta er der naturligvis meget at opleve - ikke mindst pga. af Kretas bronzealdercivilisation. Den minoiske bronzealderkultur var en af de mest veludviklede og en af Europas første større civilisationer i antikken. Minoerne var primært et handlende folk, der sejlede vidt og bredt i Middelhavet. Rundt om på Kreta er der stadig mange spændende levn at se fra minoerne.

Den absolutte hovedseværdighed på grupperejser og studieture til Kreta er Knossos. Sir Arthur Evans brugte 35 år på udgravningen af området, som startede i år 1900. Der knytter sig flere mytologiske fortællinger til paladset, bl.a. historien om Minotauros.

Phaistos paladset ligger ca. 90 km. fra Heraklion, og udgjorde et af de mest betydningsfulde centre for den minoiske kultur. Det er herfra den berømte og mystiske Phaistostallerken kommer. Minoerne har også været ved Gortys i Messaradalen, men ruinerne her er mest præget af romerne og byzantinerne. Den førkristne gud for bl.a. skønhed, musik og kunst, Apollon, havde også sit hjemsted her. I Gortys findes Agios Titos basilikaen, som er en af de ældste monumenter over kristendommen.

Psychrogrotterne er også et besøg værd. Grotterne var et af den minoiske kulturs vigtigste kultsteder, og der er fundet offergaver helt tilbage fra 2800 f. Kr., men de fineste fund er fra omkring 1800 f. Kr. Der er også mulighed for at opleve imponerende stalaktitter. Arkæologer har identificeret grotten som Zeus' fødselssted.

Fokus for en studierejse til Kreta kan også være øens natur. Der er blandt andet mulighed for en gåtur gennem den imponerende Samariakløft eller et besøg ved en af områdets vingårde. På Kreta produceres også oliven og masser af grøntsager. Alt i alt, et anderledes og interessant rejsemål for en studietur.

Skrevet af Jeanette Staunstrup Christensen

Priser, hoteller og program