Studierejser Krakow

Krakow ligger i det sydlige Polen. En fantastisk by som summer af historie og er et rigtig godt bud på en studietur. Krakow var blandt de få polske byer, der slap nådigt fra de ellers store ødelæggelser i Polen under 2. Verdenskrig. Historien går så langt tilbage som til 1100-tallet og er med til at gøre Krakow til et særdeles interessant rejsemål for en studierejse.

Se også vores aktuelle temarejse til Krakow, hvor I får et fagligt studieprogram med i prisen, fra kun 2.598,- pr. person. LÆS MERE HER.

Om studierejser til Krakow

Krakow er en gammel storby, som ligger ved floden Wisła. Byen var Polens hovedstad fra 1038 til 1596 og tidligere kongeby. Det gamle kongeslot Wavel ligger i centrum på en høj af kalksten af samme navn og slottet regnes som en af verdens mest værdifulde arkitektoniske perler. Slottet er et besøg værd undervejs på studieturen, ligesom også markedspladsen og markedshallen Sukiennice, det jødiske kvarter samt den romersk/katolske Maria kirke fra det 14. århundrede er det.
 
Filmen ”Shindlers liste” blev optaget i det jødiske kvarter i Krakow. Rundt i bydelen ligger der stadig synagoger, men de fleste af dem bliver brugt til udstillinger. Dog bliver en enkelt stadig brugt som synagoge. Udover synagogerne er der mere end 70 kirker i Krakow; alle er i brug og åbne. Maria Kirken fra det 14. århundrede også et besøg værd. Kirken er berømt for fløjalteret ”Det Gyldne Alter” i guld og siges at være en af Europas smukkeste kirker indvendig. Hver dag kl. 12 åbnes alteret og afslører en skulpturgruppe - og hver hele time blæser en hornblæser en fanfare ud mod de 4 verdenshjørner, til minde om dengang en hornblæser reddede Krakow fra invasion.

Auschwitz - et must på studieturen til Krakow

Polen var også en del af 2. verdenskrig og omkring 60 km fra Krakow ligger to af de uhyggelige minder fra den tid: Birkenau og koncentrationslejren Auschwitz. Auschwitz var fangelejren, hvor fangerne boede i barakker, og i Birkenau blev ca. 1 million jøder myrdet i gaskamre og krematorier. Auschwitz står i dag som et af de mest tydelige beviser på de forbrydelser, der blev begået mod jøderne. Det er en stærk oplevelse og et oplagt besøg på jeres studierejse.

Sidst men ikke mindst er indkvarteringsstandarden desuden ganske god i Krakow, og vi tilbyder eksempelvis alt lige fra hostels til 5-stjernet indkvartering. Læs også mere om vores vejledende priser her.
 

Priser, hoteller og program