Studierejser Malta

Malta er EUs mindste land, men blev først i 1974 totalt uafhængig af den britiske kolonimagt og omdannet til en republik. Det betyder, at engelsk er officielt sprog sammen med nationalsproget maltesisk. Hovedøen Malta ligger godt 90 km. syd for Sicilien og har omkring 400.000 indbyggere fordelt på 246 km2, hvilket gør Malta til et af verdens tættest befolkede områder.

Om grupperejser til Malta

På studierejser er øens historie som koloni interessant, men det er også oplagt at gå endnu længere tilbage. Malta har på grund af sin centrale placering i Middelhavet ofte være ombejlet og har således været under både fønikisk, normannisk, arabisk og britisk herredømme.

Fra 1530 - 1798 var Malta under Johanitterordenen og de afviste efter en voldsom 4-årig belejring et angreb fra en stor osmannisk styrke. Øens hovedstad Valetta blev efterfølgende opkaldt efter Johanitterordenens leder af forsvaret nemlig Juan de Valette.

Malta er også interessant i geografisk perspektiv med sit subtropiske klima, koralhav og og øens landbrug og fiskeri. Ellers er økonomien meget drevet af turisme, og øen modtager hvert år op mod 1.2 mio gæster.  


Skrevet af Jeanette Staunstrup Christensen


Rejser til Malta